Oportunități de job la WorldSkills Romania

Fundația WorldSkills Romania este interesată de o posibilă colaborare pentru un proiect de tip European Solidarity Corps, pentru secțiunea de locuri de muncă, atât pentru tineri români, cât și străini. Proiectul se numește “Let us tell you: Vocational education is so cool!” și are scopul de a crește atractivitatea învățământului profesional și tehnic (VET) prin îmbunătățirea imaginii liceelor VET (tehnologice) și documentarea și promovarea bunelor practici, implicând tineri care doresc să obțină experiență profesională lucrând în companii cu activitate internațională, care au preocuparea de a sprijini învățământului profesional și tehnic, ca parte din responsabilitatea socială corporativă. Fundația dorește să recruteze 20 tineri (4 români și 16 străini – rezidenți legali într-un stat membru UE) care să lucreze în România, ca angajați, în companiile internaționale The KPI Institute (https://kpiinstitute.org/) și BIODIGY – The Biomimicry Digital Agency (https://www.biodigy.com/).

Angajarea va fi inițial part-time (4 ore/zi), cu contract de muncă, cu un salariu aprox. net de 250 eur/luna, pe o perioadă de 12 luni sau 6 luni, în funcție de poziție. Decizia finală (atât privind norma de lucru, cât și salariul) se va lua în urma procesului de selecție, ținând cont de experiența profesională anterioară, cunoștințe și abilități, interes. Mai mult, sunt șanse foarte mari ca, în funcție de implicare și performanță, pe parcursul stagiului, să crească norma de lucru / salariul și de asemenea, așa cum s-a întâmplat cu mai mulți tineri care au participat la stagii asemănătoare, tinerii vor putea rămâne angajați în cadrul acestor companii internaționale. Mai mult, tinerii vor primi aprox. 90 euro/lună pentru cazare.

Pozițiile pentru care căutăm tineri sunt următoarele:

  • Pentru 1 an (începând din octombrie 2021 – poate fi extins):
  • 1 Copywriter – român;
  • 2 Web developers / UX designers – un român, un străin;
  • 2 Specialist Graphic Designers / UX designers – un român, un străin;
  • 1 Graphic video / animation specialist – un străin;
  • 9 Research Analysts – străini.
  • Pentru 6 luni (începând din aprilie 2022):
  • 2 Instructional designers – străini;
  • 2 Training support specialist/Project management – străini;
  • 1 Publisher & Editor Specialist – român.

Anunțurile pentru tineri (în engleză) sunt postate pe platforma pe care e nevoie ca ei să se înregistreze, urmând formatul:

Studenții interesați pot aplica: