A doua ediție a hackathonului #CoolHack

Dragi studenti,

Codecool, școala de programare și reconversie profesională în IT, organizeaza, pe 15 și 16 aprilie 2022, a doua ediție #CoolHack – un hackathon de 36 de ore pentru programatorii juniori, cu premii totale de peste 5000 de euro. Codecool vrea să invite o echipă de programatori juniori formată în Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice București care să ia parte la acest challenge.

 

Competiția va avea loc în campusul din București (str. Semilunei, 4-6), unde sunt așteptate echipele reprezentante ale:

  • universităților

  • altor școli de programare

  • și echipe formate din programatori juniori care au studiat individual,

să ia parte la challenge. Pentru această ediție este disponibila o capacitate de 20 de echipe formate din 2 sau 3 membri, dintre care 10 sunt rezervate studenților Codecool, iar 10 sunt alocate primelor echipe care se înscriu, din afara Codecool.

 

Pentru a se putea înscrie, participanții trebuie să bifeze simultan următoarele condiții:

  • să aibă 18 ani împliniți

  • să aibă maxim 1 an experiență pe un job full-time din domeniul IT

  • să își formeze o echipă de 2 sau 3 membri alături de care să ia parte la competiție

  • să poată participa fizic la eveniment timp de aproximativ 36 de ore, în zilele de 15 și 16 aprilie 2022

  • să parcurgă un test tehnic prin intermediul căruia asigurăm și un nivel minim de cunoștințe

 

Pentru challenge-ul tehnic, participanții își vor exersa creativitatea și abilitățile de lucru în echipă pentru ca împreună să dezvolte o soluție digitală cu aplicabilitate într-un domeniu specific. Pentru transparență totală, toți participanții vor afla tema în care se va încadra aplicația pe care o vor construi abia în dimineața evenimentului, prin tragere la sorți.

 

La finalul sesiunilor de codare, fiecare echipă își va prezenta proiectul în fața unui juriu format din 5 membri, iar evaluarea se va face pe baza a 3 categorii de criterii: tehnic, creativ și business.

 

De ce am ales să organizăm ediția a doua în acest format? Deoarece cursanții noștri au fost foarte încântați de experiența de la prima ediție și credem că orice programator junior poate învăța foarte multe dintr-o astfel de provocare.

 

Noi știm că există studenți talentați în fiecare universitate, școală de programare și bootcamp, iar prin această inițiativă, scopul nostru nu este de a demonstra cine e cel mai bun, ci de a le oferi participanților o experiență intensă, fun, care să le creeze oportunitatea de a învăța și de a cunoaște oameni noi. De aceea, pe lângă experiența în sine, ne-am gândit ca la finalul acestui challenge, proiectele fezabile să fie donate unui ONG din segmentul respectiv.

 

De ce ne adresăm direct vouă? Întrucât numărul de locuri este limitat, vrem ca fiecare școală sau universitate care vrea să participe să își poată selecta participanții care o vor reprezenta. Așa ni se pare nouă fair 🙂

 

Ne bazăm pe deschiderea și cooperarea voastră pentru a transmite mai departe mesajul către studenții voștri și așteptăm aplicațiile lor până pe 2 aprilie, completând formularul de aici.

 

Aflați mai multe informații din pagina dedicată evenimentului, aici.