Concursul național pentru studenții economiști de ANALIZA DATELOR – 2024

Universitatea Transilvania din Brașov, vă invită să participați la Concursul național pentru studenții economiști de ANALIZA DATELOR – 2024 (CNSEAD-2024) – 31 mai / ICDT Brașov!

Scopul activității: Pe fondul necesității globale de analiză a datelor economice, CNSEAD-2024 urmărește promovarea analizelor de date în rândul studenților de la facultățile cu profil economic din România.

Descrierea activității: CNSEAD -2024 se va desfășura în 31 mai 2024 în cadrul ICDT al UNITBV între orele 9:00-20:00. La eveniment vor fi invitați studenți ai facultăților cu profil economic atât de la ciclul de licență, cât și masterat. Înscrierea participanților se va face în sistem online prin pagina evenimentului publicată pe site-ul FSEAA. Numărul maxim de participanți este 70 de persoane.

Activitatea va demara cu o sesiune de prezentări ale unor firme reprezentative din domeniile IT, finanțe-bănci, securitate cu accent pe metode moderne de analiza datelor. Apoi, va exista o secțiune liberă, unde participanții (studenți și elevi) sunt invitați să prezinte o analiză personală a unor date reale.

Clasamentul final al participanților va fi obținut prin media punctajelor acordate de un juriu format din cadre didactice de profil atât din Universitatea Transilvania din Brașov, cât și din alte universități sau parteneri din mediul economic. În limita posibilităților, partenerii din mediul de afaceri vor oferi premii celor mai bune prezentări.

Pentru toți participanții la eveniment se va asigura, în sistem de catering, masa de prânz precum și cafea/băuturi răcoritoare.

Concursul urmărește conștientizarea tinerilor economiști asupra analizelor de date ce pot fi utilizate în procesul decizional precum și crearea unor legături sociale între viitorii economiști.

Pagina web a evenimentului: https://econ.unitbv.ro/ro/stiri-si-evenimente/650-cnsead.html
Persoană de contact: prof. dr. Radu Lixăndroiu (lixi.radu@unitbv.ro / 0724 519 739)