magnifying glass, people, head-1607208.jpg

Recensământului populației și locuințelor, runda 2021 ((Rpl2021)

În contextul desfășurării Recensământului populației și locuințelor, runda 2021 ((Rpl2021) și al parteneriatului dintre Academia de Studii Economice din București și Institutul Național de Statistică, doamna profesor Constanța Mihăescu a mobilizat studenții cu care a lucrat la Demografie, pe semestrul I, 2021-2022, pentru a ”pune umărul” la promovarea recensământului. 
 
La acest recensământ, în premieră pentru România, colectarea datelor de la populație se va face, exclusiv, în format electronic, fie prin autorecenzare, fie prin recenzarea de către recenzori, direct pe tablete electronice. Autorecenzarea în sistem online este planificată în perioada 14 martie -16 mai 2022 și este o modalitate modernă, confortabilă și în deplină siguranță, prin care se poate participa la recensământ, mai ales pentru cei care dispun de competențe digitale. 
 
Studenții de la facultățile de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE),  au înțeles că succesul Rpl 2021 depinde de participarea populației, de înțelegerea corectă a utilității acestuia. Și-au mobilizat resursele de ingeniozitate și timp, iar videoclipurile realizate de ei au fost apreciate de INS prin diplome pentru creativitate în promovarea recensământului. 
Rezultatele muncii lor se pot viziona, în fiecare zi, pe site-ul facultatii noastre (videoclipurile realizate de studentii CSIE) si pe pagina de Facebook a Academiei de Studii Economice din București și a Institutului Național de Statistică.