light bulb, lighting, energy-3121677.jpg

Invitatie participare Competitia interdisciplinara „WiDS DATATHON”

Dragi colegi cadre didactice, studenti,

Sunteti invitați sa participati  la un proiect onorant și interesant atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți, desfășurat în cadrul parteneriatului academic dintre ASE și Think Tank 360, sub egida Stanford University- Women in Data Science  (WiDS DATATHON).

WiDS DATATHON” se desfășoară pe 5 februarie a.c., cu tema Climate Change & Energy Justice, prin urmare soluțiile oferite de participanți vor putea contribui la ameliorarea problemelor asociate schimbărilor climatice, cu accent pe securitatea energetică.

Tema WiDS DATATHON este Climate Change & Energy Justice.Concursul Datathon va avea loc pe platforma Kaggle: https://www.kaggle.com

Concursul WiDS Datathon este gândit astfel încât să încurajeze îmbunătățirea performanțelor și abilităților din domeniul Data Science, indiferent de nivelul de cunoștințe de specialitate al participanților, în cadrul unei competiții globale.

Organizați în echipe de maxim patru persoane, studenți si profesori, la alegere, participanții sunt provocați să-și folosească creativitatea și abilitățile de Data Science pentru a construi, testa și explora soluții pentru o temă de studiu cu impact social, pe baza unor seturi de date puse la dispoziție de către Stanford University, Harvard University, MIT Laboratory și Berkeley Laboratory. Participanții pot fi studenți, profesori, lucrători guvernamentali, membri ai ONG-urilor sau membri ai altor industrii, singura condiție fiind ca cel puțin jumătate din fiecare echipă să fie de gen feminin.

Pentru familiarizarea cu această platformă, pe data de 13 ianuarie, ora 18, se va organiza un training online dedicat pentru platforma Kaggle. Această sesiune va fi înregistrată și va include o secțiune semnificativă pentru Q&A.

Vă rugăm să vă înscrieți pe următorul link, pana pe 13 ianuarie la ora 14,  pentru a primi datele de conectare pentru acest training: https://forms.gle/MbCu4SRKjfoupc9P8

Suplimentar Stanford University va pune la dispoziție o serie de tutoriale și materiale documentare.

Link-ul de înscriere pentru DATATHON este următorul: https://info.wolterskluwer.ro/wids-datathon-register/

Echipele care se vor clasa pe podiumul național vor avea șansa de a concura în cadrul DATATHON la nivel global și de a câștiga premii atrăgătoare.

Mai multe informații puteți găsi accesând următorul link: https://360.org.ro/events/wids-datathon2022/

Echipa de organizare de la nivelul universității noastre, coordonata de domnul prorector Dorel Paraschiv, ii va contacta pe cei interesați si preinscrisi pe platforma si vor fi  alcătuite echipe mixte, interdisciplinare, in fiecare echipă fiind studenți si profesori de la diverse facultăți din universitatea noastră, astfel încât sa poata fi oferite soluții cat mai cuprinzătoare.